2024. május 25. , 22:27
Köszöntjük Orbán nevű kedves olvasóinkat!
Keresés
Keresendő szöveg, kifejezés:
 
Belépés
Ha már regisztrált, lépjen be!
  
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
     1  2  3  4  5
 6  7  8  9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


 Események

   Fotógaléria

   Könyvajánló


Elnyert pályázatok
 
     
 Elnyert pályázatok - sikeres projektek
 
 
EUvonal
Projektek

A rábaközi közösségi közlekedés infrastrukturális fejlesztése

 

NYDOP-3.2.1/B/12-2013-0006. számú projekt


Elnyert támogatás: 199.458.706,-Ft (100%-os támogatási intenzitással)

 

Konzorciumunk 12 tagja: Kapuvár (gesztor), Acsalag, Bágyogszovát, Beled, Bősárkány, Egyed, Mihályi, Rábaszentmiklós, Sopronnémeti, Szany, Szárföld, Vásárosfalu

 

A 12 település a pályázat megvalósítása érdekében egy közösen gondolkodó és egyeztető fórumot, ún. konzorciumot hozott létre, melynek vezetője Kapuvár városa és annak polgármestere Hámori György úr lett.

A pályázat lényege: a rábaközi tömegközlekedés feltételrendszerének javítása. A közvetlenül érintett lakosságszám összesen: 22.420 fő. A településeken az autóbuszközlekedésben napi szinten 796 járaton 14.249 fő utazik. A műszaki dokumentációkban részletezett specifikáció szerint, összesen 12 településen, 24 helyszínen a helyi és helyközi közösségi közlekedés igényeit kiszolgáló, a biztonságos fel és leszállás körülményeit lehetővé tevő, 18 db autóbuszöböl leszállószigettel, 8 db buszváró, 2 db komplett buszforduló, és 1 db a buszpályaudvar megközelítését biztosító utca kiépítésével szeretnénk a tömegközlekedési infrastruktúrát fejleszteni úgy, hogy az egyúttal biztonságos, környezetbarát, akadálymentes legyen, és valós alternatívát nyújtson a mindennapi személygépkocsis utazással szemben, az ingázók kiszolgálásával munkaerőmegtartó, gazdaságfejlesztő szerepet is betöltsön.

 

A 12 rábaközi településen, településenként a következő beruházásokat fogjuk megvalósítani:

Acsalagon, ahol az egyetlen tömegközlekedési lehetőség az autóbusz, a falu központjában 2 helyszínen történik meg új autóbuszöböl kiépítése, 2 db új fém-plexi váróépület épül, teljes akadálymentesítéssel. Bágyogszováton az Árpád utcában 3 helyszínen történik kivitelezés: 3 új autóbuszöböl leszállószigettel, 3 új váróépület épül fel, mindez teljes akadálymentesítéssel. Beled városában 4 helyszínen történik fejlesztés: a Vásártér utcában az óvoda előtti buszöbölpár kerül kiépítésre, valamint a közigazgatásilag Beledhez tartozó Vica településrészen a Fő utcában szintén buszöbölpár épül meg. Bősárkányban egy komplett buszforduló leszállószigettel épül ki, ami megszünteti a jelenlegi balesetveszélyes fordulási körülményeket. Egyeden a település fő közlekedési ütőere mellett két helyszínen autóbuszöböl, 2 leszállósziget és két fém-plexi váróhelyiség létesül. Kapuváron a térségi központban a napi 298 járatot kiszolgáló buszpályaudvarhoz vezető, és helyi tömegközlekedési feladatot is kiszolgáló vegyes forgalmú Sport utca felújítását tervezzük. Mihályiban a településközponti jelenlegi buszöbölpár és leszállószigetek felújítását végezzük el. Rábaszentmiklóson a jelenleg kiépítetlen és balesetveszélyes autóbuszfordulót építjük ki, sajnos helyhiány miatt váróhelyiség nélkül. Sopronnémetiben a Rákóczi utcában két helyszínen autóbusz-öbölpár és leszállószigetek létesítését szeretnénk véghez vinni. Szany településen autóbuszöböl és leszállósziget épül. A 85. sz. főút melletti Szárföldön, egy új váróépület és a másik oldalon a régi váróépület felújítása, kerékpártároló kialakítása és korszerűsítése szerepel tervünkben. Vásárosfaluban a faluközponti kétoldali autóbuszöblök kiépítése történik meg.

 

A fejlesztésünk leküzdi a fenntarthatósági és működtetési problémákat, az ingázók kiszolgálásával munkaerőmegtartó, gazdaságfejlesztő szerepet is betölt. Erősíti a ma is meglévő rábaközi tájegységi együttműködést, lehetővé teszi az egyenlő hozzáférést, a zömmel a tájegységi vagy mikrotérségi központokhoz kapcsolódó közigazgatási, oktatási, egészségügyi, kulturális szolgáltatásokhoz.

 

Terveink szerint projektünk ütemezése:

Előkészítési, pályázati szakasz:                    2012.12.01-2013.10. 23.

Támogatási szerződés megkötése:               2013. 12. 24.

Megvalósítási szakasz:                                2013. 11. 15. – 2014. 11. 30.

Projekt fizikai befejezése:                            2014. 12. 01.

Elszámolás:                                                2014. 12. 31.

 

Elnyert pályázatunk bizonyítja, hogy a rábaközi települések egymással karöltve sikerre vannak ítélve, és nagyon sok olyan közös probléma, kapcsolódási pont van, amelyet együtt könnyebb megoldani, mint külön-külön. Hiszünk településeink együttműködési képességének erejében, ám e 12 rábaközi település közös összefogása, elszántsága, és kitartása mellett szükséges a központi forrás is, amely nélkül célunk csak terv maradhatott volna.

 

A projekt megvalósítása érdekében aláírt szerződések:

Konzorciumi megállapodás pályázat benyújtásához

Konzorciumi megállapodás

Konzorciumi megállapodás módosítása

Vállalkozási szerződés megvalósíthatósági tanulmány készítésére

Tervezési szerződés műszaki tervdokumentáció elkészítésére

Vállalkozási szerződés közbeszerzési feladatok ellátására

Vállalkozási szerződés építési munkálatok kivitelezésére

Vállalkozási szerződés módosítása I. építési munkálatok kivitelezésére

Vállalkozási szerződés módosítása II. építési munkálatok kivitelezésére

Vállalkozási szerződés műszaki ellenőri feladatok ellátására

Webkamera

WEBKAMERA TELJES MÉRETBEN ITT!

Linkajánló

Kapuvári Kormányablak

Magyarország.hu Kormányzati Portál

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara


 


 

        

Copyright © 2007
Kapuvár Város Önkormányzata
 
Impresszum
Kérdések, információ: kapuvar@kapuvar.hu
 
Powered by webgyár
Design by Monokrome Vision