2024. május 25. , 21:50
Köszöntjük Orbán nevű kedves olvasóinkat!
Keresés
Keresendő szöveg, kifejezés:
 
Belépés
Ha már regisztrált, lépjen be!
  
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
     1  2  3  4  5
 6  7  8  9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


 Események

   Fotógaléria

   Könyvajánló


Elnyert pályázatok
 
     
 Elnyert pályázatok - sikeres projektek
 
 
EUvonal
Projektek

A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok megvalósítása Kapuváron

TOP-5.2.1-15-GM1-2016-00002

Kedvezményezett:
Kapuvár Városi Önkormányzata

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
39 694 250 Ft

A finanszírozás típusa:
Európai Szociális Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:
2017. július 1.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:
2020. december 15.

A projekt honlapját ide kattintva tekintheti meg!

Kapuvár Városi Önkormányzat a Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató Központtal konzorciumi együttműködésben a településen lévő szegregált és szegregációval veszélyeztetett területeken élők számára a társadalmi együttműködést elősegítő és szemléletformáló programok megvalósítását tervezi. A projekt célja a szegregátumban és a szegregációval veszélyeztetett területen élők későbbi integrációjának elősegítése.

A Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató Központ 1998. óta működik Kapuváron mint szociális alapszolgáltató intézmény, így a Pályázati felhívás 4.1 pontjában foglaltaknak teljes mértékig megfelel – a konzorciumi partner közel 20 éves szociális szféra területén szerzett tapasztalattal rendelkezik.

 

A fejlesztés a 290/2014 (XI.26.) Kormányrendelet alapján Kedvezményezett (Kapuvári) járásban valósul meg (a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2016 (II.26)-ai közgyűlési határozatával összhangban.)

A projekt szemléletformáló programsorozata két fő célterületre fókuszál:

Folyamatos szociális munka megteremtése:

a) pénzügyi, családszervezési és életvezetési tanácsadások, adósságkezelési tanácsadás szolgáltatás;

b) problémák feltérképezése, egyéni fejlesztési tervek készítése, megvalósítása és folyamatos felülvizsgálata;

c) szociális munkások a Felhívás céljaihoz illeszkedő segítő tevékenysége;

d) szociális munkások szupervíziója.

Bűnmegelőzést, a közbiztonság javítását elősegítő programok

a) bűnmegelőzés és közbiztonság erősítésével kapcsolatos képzési, szemléletformáló programok;

b) helyi bűnmegelőzési stratégiák és cselekvési tervek elkészítése, kötelező partnerségben a területileg illetékes rendőrséggel (területi vagy helyi szervek)

 

A projekt célja a városi szövetbe ágyazott leszakadó, leszakadással veszélyeztetett városrészekben és a településtesttől elkülönült telepeken élők tekintetében a szegénység, a társadalmi és a munkaerő-piaci hátrányok újratermelődésének megállítása, valamint a közösségi és egyéni szintű társadalmi integráció feltételeinek a megteremtése. Mivel a szociális városrehabilitációs célterületeken, különösen a nagyarányú alacsony státuszú népességgel rendelkező területeken magas a roma lakosság aránya, ezért a társadalmi befogadást célzó programok is részét képezik a projektnek. A hátrányos megkülönböztetés, elkülönülés, diszkrimináció elleni akciók részét képezik a programsorozatnak. A kapuvári Önkormányzat olyan komplex attitűdformálást kíván végrehajtani, amelynek keretében ezek az egyének az önálló jövedelemszerzésre való képességüket fejleszthetik, az oktatásbeli elmaradásaikat pótolhatják. Ezen felül a folyamatos közösségi és egyéni szociális munka megteremtésével ezek a leszakadással veszélyeztetett egyének és csoportok körében a jövedelemszerzés életvitelszerűvé válik a projekt befejezésére. Emellett a közbiztonság javítása is kiemelt cél, amelyet a Kapuvári rendőrség, polgárőrség és bűnmegelőzési közalapítvány működtetése, és a velük való szoros együttműködés szolgál. Ez megteremti a leszakadó területeken és azokon kívül is az általános közbiztonság érzését, növeli a közösségbe vetett bizalmat a társadalom minden szintjén.

 

A komplex programok integrált módon kerülnek megtervezésre és megvalósításra az akcióterületeken élő lakosság bevonásával, illetve az összes települési releváns szervezettel (pl. rendőrség, civil szféra, stb.) partnerségében. A társadalmi hátrányok leküzdése csak hosszabb távon lehetséges, éppen ezért ezek a programok hosszabb távúak, amely hosszabb időkeret megfelelő feltételeket teremt az integrált és részvételen alapuló projekt tervezéshez és megvalósításhoz. Kapuvár esetében ez egy 3 évet átölelő, a településen jelenlévő marginalizált közösségek felzárkóztatását célzó programsorozatot jelent.

 

Az Anti-Szegregációs Programmal összhangban a szakmai segítségnyújtásban részt vevő konzorciumi partner, Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ mellett a helyi közszféra és civil szervezetek kerülnek aktívan bevonásra a programokba:

Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály

Kapukom Kft.

Rábaközi Művelődési Központ

Felnőttképző intézmények

Kapuvári Rendőrkapitányság

"Közbiztonságunkért" Közrend, Közbiztonság és Bűnmegelőzési Közalapítvány

 

A projekt megvalósítási ideje 2017.07.01.-2020.12.15-ig tart, amely alatt a folyamatos szociális munka biztosított az érintett területeken, 10 fő szociális munkás bevonásával. Valamennyien a szociális szférában jártas szakemberek, akik az akcióterületen bevont hátrányos helyzetű embereket segítik az integrációban; koordinálják, szervezik a szemléletformáló programokat, kapcsolatot tartanak a többi szakmai (civil, közszféra és területi szervezetek) szervezettel valamint aktívan részt vesznek a programok lebonyolításában és a programok utáni utómunkákban, dokumentálásban, monitoringban.


  • Benyújtásra került az 1. számú Szakmai beszámoló, amely során a 2017.07.01.-2017.12.31. közötti időszakban  megvalósult szakmai programokról számoltunk be.
  • Benyújtásra került a 2. számú Szakmai beszámoló, amely során a 2018.01.01.-2018.06.30. közötti időszakban megvalósult szakmai programokról számoltunk be.  
  • Benyújtásra került a 3. számú Szakmai beszámoló, amely során a 2018.07.01.-2018.12.31. közötti időszakban megvalósult szakmai programokról számoltunk be.  
  • Benyújtásra került a 4. számú Szakmai beszámoló, amely során a 2019.01.01.-2019.06.30. közötti időszakban megvalósult szakmai programokról számoltunk be.
  • Benyújtásra került a 5. számú Szakmai beszámoló, amely során a 2019.07.01.-2019.12.31. közötti időszakban megvalósult szakmai programokról számoltunk be.
  • Benyújtásra került a 6. számú Szakmai beszámoló, amely során a 2020.01.01.-2020.09.28. közötti időszakban megvalósult szakmai programokról számoltunk be.
  • Benyújtásra került a 7. számú Szakmai beszámoló, amely során a 2020.09.29.-2020.12.15. közötti időszakban megvalósult szakmai programokról számoltunk be

 Webkamera

WEBKAMERA TELJES MÉRETBEN ITT!

Linkajánló

Kapuvári Kormányablak

Magyarország.hu Kormányzati Portál

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara


 


 

        

Copyright © 2007
Kapuvár Város Önkormányzata
 
Impresszum
Kérdések, információ: kapuvar@kapuvar.hu
 
Powered by webgyár
Design by Monokrome Vision