2024. május 25. , 22:33
Köszöntjük Orbán nevű kedves olvasóinkat!
Keresés
Keresendő szöveg, kifejezés:
 
Belépés
Ha már regisztrált, lépjen be!
  
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
     1  2  3  4  5
 6  7  8  9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


 Események

   Fotógaléria

   Könyvajánló


Elnyert pályázatok
 
     
 Elnyert pályázatok - sikeres projektek
 
 
EUvonal
Projektek

Kerékpárút-hálózat fejlesztéseTámogató szerv: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium


Kedvezményezett: Kapuvár Városi Önkormányzat

Projekt címe: Kapuvár, Fő téri kerékpáros és gyalogos közlekedési rendszerek hiányosságainak feltárása, a tervezett létesítmények meglévő hálózathoz kapcsolása

Projekt azonosító száma: KÖZOP-3.5.0-09-11-2015-0029

A projekt megvalósításának ideje: 2015.08.06. - 2015.12.21. 

Az Európai Unió ás a Magyar Állam támogatásának összege: 197 839 947 Ft

Támogatás intenzitása: 100%Több mint 300 méter kerékpárút és csak a kerékpárosok által használható híd épül Kapuváron a következő hetekben. A beruházás részeként több közlekedési csomópontot és gyalogátkelőhelyet átépítenek, valamint egyes helyeken kiszélesítik a járdát is. A csaknem 200 millió Ft-os fejlesztés célja, hogy a biztonságosabbá, ugyanakkor korszerűbbé tegyék Kapuvár belvárosában a kerékpáros és gyalogos közlekedés feltételeit. 

Rohamosan nőtt az utóbbi években Kapuváron a kerékpárral közlekedők száma. Ennek oka részben a városlakók életmódváltása, részben a növekvő kerékpáros turizmus. 
Kapuváron 1994-ben elkészült a Kossuth és Rákóczi utcában a déli irányú kerékpárút, 1997-ben a Gesztenye sor és Győri úti keleti irányú gyalogos kerékpárút, 1999-ben a Fő tér és Szt. István kir. gyalog és gyalogos kerékpárút nyugati irányban, míg 2007-ben a Damjanich úti  gyalogos kerékpárút északi irányban. A fejlesztés 2013-ban az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belül a Hidászi u. 2. szám alatt található Hany Istók Kerékpáros Centrum és az ausztriai Wallern település közötti kerékpárút kiépítésével folytatódott. Ez utóbbi kerékpárút szerves kapcsolatot képez Kapuvár, belterületén korábban megépített kerékpárút hálózattal, valamint a Rábaközben található kerékpárút kijelölésekkel.
A kerékpárosok számának növekedésével azonban nem tartott lépést a kerékpárutak és a kerékpárosok által is használt Fő téri és több közeli csomópont korszerűsítése. Napjainkra ezért több helyen balesetveszélyessé vált a közlekedés, így a kerékpárosok a Fő téri csomópontban nem tudnak biztonságosan átkelni. Tapasztalható az is, hogy egyre jobban zavarják egymást a kerékpárosok és a gyalogosok. Ahhoz, hogy a különböző irányokból megszakítás nélkül és biztonságosan lehessen kerékpározni, szükségessé vált Kapuvár Fő téren a gyalogos-kerékpáros átvezetés megoldása. 
A kerékpáros közlekedés feltételeit korszerűsítő beruházás részeként a következő hetekben 330 m kerékpárút épül. A projekt részként elkészül továbbá 9 db új kerékpárosok által használt csomópont, valamint megépítenek 2, és átépítenek 7 gyalogos átkelőhelyet. A fejlesztés része, hogy Kis-Rába folyó felett csak kerékpárosok által használható 22,5 m hosszú 2,6 m széles híd épül. 

A beruházás eredményeként Kapuváron nemcsak korszerűbbé, hanem biztonságosabbá is válnak a kerékpárutak és a kerékpárosok által használt belvárosi csomópontok. 


A projekt megvalósítása érdekében megkötött szerződések:

Webkamera

WEBKAMERA TELJES MÉRETBEN ITT!

Linkajánló

Kapuvári Kormányablak

Magyarország.hu Kormányzati Portál

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara


 


 

        

Copyright © 2007
Kapuvár Város Önkormányzata
 
Impresszum
Kérdések, információ: kapuvar@kapuvar.hu
 
Powered by webgyár
Design by Monokrome Vision