2024. május 25. , 22:02
Köszöntjük Orbán nevű kedves olvasóinkat!
Keresés
Keresendő szöveg, kifejezés:
 
Belépés
Ha már regisztrált, lépjen be!
  
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
     1  2  3  4  5
 6  7  8  9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


 Események

   Fotógaléria

   Könyvajánló


Elnyert pályázatok
 
     
 Elnyert pályázatok - sikeres projektek
 
 
EUvonal
Projektek

Töltsük meg a kapuvári tulipános ládát kincsekkel
Támogató: Közreműködő: Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet

Kedvezményezett: Kapuvár Városi Önkormányzat

Támogatás összege: 1.500.000 Ft

Megvalósítási időtartam: 2015. január 5 - 2015. október 31.


A projekt tartalma:

Kapuvár Város Önkormányzata 2013-ban döntött a Települési Értéktár Bizottság létrehozásáról. A bizottság tagjainak Csitei Gábort (néptánciskola vezető), Szabó Attilát (építész) és Csiszár Attilát (muzeológus) választották meg. 
A Települési Értéktár Bizottság szervezi a településen fellelhető nemzeti értékek azonosítását, létrehozza a településen fellelhető nemzeti értékek adatait tartalmazó gyűjteményt és az arra érdemeseket megküldi a megyei értéktárba. 

Az értéktár megtöltése céljából Kapuvár Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Földművelésügyi Minisztérium a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt pályázati felhívásra. 

A pályázaton 1.500.000 Ft támogatásban részesült az Önkormányzat. 

A pályázat tartalmazott fórumokat, rendezvényeken információs sátorral való megjelenést, 30 db helyi érték benyújtását és ezekről egy kiadvány megjelentetését. 

2015. március 18-án 16.30-kor került sor A Kapuvári Értéktár létrehozásának elősegítése céljából megrendezett I. Konzultációs Fórumra. A művelődési központ előcsarnokában a koordinátor ezen fórum központi témájáról: A természeti környezethez kapcsolódó értékekről beszélt. 

Hasonló fórumra került sor 2015. április 15-én, 16.30 órakor, amikor a témát az épített környezethez kapcsolódó értékek szolgáltatták. 

A fórumok után 2015. május 13-án 15 órakor került sor a Polgármesteri Hivatal aulájában a Kikelet-kikelet című kiállítás megnyitójára, mely a megyében élő aktív népművészek munkáit mutatta be. A megnyitó kiváló alkalmul szolgált egy információs pont kialakításához is, amelynél a koordinátor és a művelődési központ igazgatója, mint a települési értéktár összefogója fogadta és tájékoztatta a látogatókat, illetve várta javaslataikat arra vonatkozóan, hogy mely helyi értékek kerüljenek a települési értéktárba. 

2015. június 3-án, 16.30 órakor került sor a III. Konzultációs Fórumra, melyen a neves kapuváriakról, a hozzájuk kötődő értékekről beszéltünk és beszélgettünk. 

A „Töltsük meg a kapuvári tulipános ládát kincsekkel” című felhívás megjelent július 24-26-án a „Szent Anna Napi Lovasnapok és Vigasságok” című rendezvényen is. A MEDOSZ Sporttelepen megrendezésre kerülő lovasversenyek és kulturális programok mellett itt is sor került egy információs sátor felállítására, ahol a kapuvári és környékbeli emberek javaslatokat tehettek további helyi értékek értéktárba kerülésére, illetve megnézhették azokat a dokumentumokat, fotókat, amelyek addig az Értéktár Bizottság elé kerültek, illetve azokat elfogadtak. 


2015. augusztus 26-án, 16.30 órakor szerveztük a IV. Konzultációs Fórumot, ahol bemutattuk az érdeklődőknek az összegyűjtött értékjavaslatokat. 

Az előttünk álló időszak tervezett programjai között szerepel még egy információs sátor felállítása a „Szent Mihály Napi Vásár és Forgatag a Katica majorban” című programon, illetve október elsején, az Idősek napjához kapcsolódva. 

Folyamatban van a helyi értékekről szóló kiadvány készítése, melynek bemutatását az V. Konzultációs Fórumon tervezzük.


A projekt végrehajtása érdekében megkötött szerződések:

Webkamera

WEBKAMERA TELJES MÉRETBEN ITT!

Linkajánló

Kapuvári Kormányablak

Magyarország.hu Kormányzati Portál

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara


 


 

        

Copyright © 2007
Kapuvár Város Önkormányzata
 
Impresszum
Kérdések, információ: kapuvar@kapuvar.hu
 
Powered by webgyár
Design by Monokrome Vision