2024. május 25. , 22:01
Köszöntjük Orbán nevű kedves olvasóinkat!
Keresés
Keresendő szöveg, kifejezés:
 
Belépés
Ha már regisztrált, lépjen be!
  
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
     1  2  3  4  5
 6  7  8  9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


 Események

   Fotógaléria

   Könyvajánló


Elnyert pályázatok
 
     
 Elnyert pályázatok - sikeres projektek
 
 
EUvonal
Projektek

A Rábaközi Művelődési Központ színháztermének, mint a térség fontos közösségi terének minőségfejlesztése


             Pályázatunk célja a Rábaközi Művelődési Központ, mint a város elsőszámú közösségi terének minőségfejlesztése és biztonsági feltételeinek javítása. A művelődési központon belül a színházterem, azon belül is a színpad rész felújítása fontos. A színpad elöregedett, nem biztonságos, s a körülötte levő leomló vakolattal együtt nem nyújt szép látványt.

Mindenképpen szükséges a színpad felújítása, a falak javítása, újrafestése, a színpadhoz tartozó csövek átfestése.

Az egyes rendezvényekhez nélkülözhetetlen a hang- és fénytechnika Az eszközök beszerzése, a felújítás nagyban befolyásolja a művelődési központ által nyújtott szolgáltatások minőségét. A színházteremhez tartozó kiszolgáló helyiségekből hiányzik a kézszárító, ennek beszerzését is a pályázatból tudjuk megoldani. Ez nemcsak minőségi, hanem higiéniai szempontok miatt is nélkülözhetetlen. Szintén szükséges a balett-szőnyeg beszerzése, amelyet számos művészeti csoport használna. Nem elhanyagolható a mindezekhez kapcsolódó marketing tevékenység sem, amely pályázatunk részét képezi.

            A színpad és környezetének felújításával, megvalósulna annak biztonságos használata. A különböző művészeti együttesek, civil szervezetek, klubok, iskolák, óvodák és mindenki más számára jobb körülményeket tudnánk biztosítani a rendezvényeik lebonyolításához. Ezt a célt szolgálná a világosítás-technikai eszközök beszerzése is.

            A jobb feltételekkel nőni fog az egyes szerveződések hatékonysága és a művelődési központ hatékonysága, színvonala is. A pályázat megvalósulása után a projekt eredményeként lehet elkönyvelni, hogy növekedni fog nemcsak a helyi, hanem a környező településekről, sőt külföldről érkező látogatók száma is.

            A fénytechnikai eszközök beszerzése révén csökkennek, illetve megszűnnek azok a kiadások, mint a bérleti díjak, amelyek egy-egy rendezvényen eddig előfordultak. Továbbá csökkennek az egyes előadások költségei is, hiszen azok saját technikával is megoldhatóak lesznek, a társulatoknak nem kell magukkal technikai eszközöket hozniuk – külön juttatásért. Hosszú távra nézve ez mindenképpen nagy költségmegtakarítást jelent számunkra. Az eszközbeszerzés és a színpad felújítása is mindenképpen kiszélesítené a művelődési központ lehetőségeit, s minőségi változást hoz. Jobb feltételek mellett színvonalasabb rendezvények megtartása valósulhatna meg. Ez hozzájárulna Kapuvár jó hírnevéhez is, a település vonzerejének növekedéséhez.

            A tervezett fejlesztés a fenntartási időszakban a művelődési központ kiadásainak csökkenésével járna együtt. A költségtakarékossággal jobban lehetőség nyílik ingyenes rendezvények szervezésével az esélyegyenlőség érvényesítésére, a hátrányos helyzetűek támogatására. A felújításról, az ezzel kapcsolatos újabb lehetőségekről, a felújított közösségi térben tartott rendezvényekről, lehetőségekről az információkat mindenki számára elérhetővé, nyilvánossá tesszük. Szem előtt tartjuk a környezeti fenntarthatóság kérdéskörét is. Úgy hajtjuk végre a projektet, és minden hozzá kapcsolódó tevékenységünket, hogy az ne sértse a környezetet, a természeti erőforrásokat, az értékes hagyományokat.

  

35/2013. (V.22.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások jogcím keretében, 8547872407 azonosító számon benyújtott projekt megítélt támogatása 7.780.853,- Ft.

Megvalósítás időtartama: 2014. február 28 – 2014. augusztus 31.

 

A projekt végrehajtása érdekében aláírt szerződések:


Webkamera

WEBKAMERA TELJES MÉRETBEN ITT!

Linkajánló

Kapuvári Kormányablak

Magyarország.hu Kormányzati Portál

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara


 


 

        

Copyright © 2007
Kapuvár Város Önkormányzata
 
Impresszum
Kérdések, információ: kapuvar@kapuvar.hu
 
Powered by webgyár
Design by Monokrome Vision